RECEPTEN
RUNDSVLEES
DE MAHONEY – RECEPTEN
MERGPIJP MET SOEPVLEES IN BOUILLON
Eigen creatie recept van Sandra en Luc.
Ingrediënten
- Soepvlees met mergpijp De Mahoney
- 1 wortel
- 1 prei
- 2 stengels selder
- 1 ajuin
- 1 takje tijm en 1 takje laurier
- Peperbollen en grof zout
- Bruine boterhammen
- Water
- 1 el groentebouillon
Bereidingswijze:
- Versnijd de groenten grof (1 wortel, 1 prei, 2 stengels selder, 1 ajuin) en zet ze op in een grote kom met water
- Voeg 1 eetlepel groentebouillon toe samen met het takje tijm en laurier
- Laat de groenten in het water 30 minuten sudderen in het water
- Voeg daarna het soepvlees met mergpijp toe en laat ze 10 minuten rustig koken
- Uiteindelijk kan je het merg uit de mergpijp verwijderen, afkruiden met peper en zout naar smaak en fijn afwerken met gesnipperde peterselie. Dit kan zowel warm als koud gegeten worden
- Uiteindelijk kan je de bouillon samen met het soepvlees gebruiken als een heerlijk soepje
Bedankt Luc en Sandra om jullie eigen creatie op te sturen. Smakelijk!
DE MAHONEY – RECEPTEN
OSSOBUCO
Recept van Familie Meirhaeghe.
Ingrediënten
- 4 Kalfsschenkel (4à6 cm dikte) van De Mahoney
- 1 wortel
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel selderij met blad
- 1 ajuin
- 3 vleestomaten (of 400gr gepelde tomaten uit blik)
- 250 ml droge witte wijn
- 250 ml kalfsbouillon
- 3 el bloem
- Enkele takjes tijm en 1 laurierblad
- Boter, olijfolie, peper en zout
- Voor de gremolata: geraspte schil van citroen, 3 el gehakte peterselie en 3 teentjes knoflook
Bereidingswijze:
- Maak de groenten schoon. Schil de wortel en snijd in stukjes. Snijd de bleekselderij met blad fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Kruid de kalfsschenkel met peper en zout, wentel ze in bloem.
- Fruit de knoflook glazig in boter met olijfolie. Bak de kalfsschenkels goudbruin in ongeveer 10 tot 12 minuten. Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de ui, de wortel en de bleekselderij bij het braadvocht van het vlees. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op een matig vuur. Leg het vlees weer bij in de pan.
- Voeg de wijn met de tomaten, de tijm en de laurier toe. Laat 15 minuten sudderen en schenk dan de bouillon bij. Laat afgedekt op een zacht vuurtje 60 tot 90 minuten pruttelen, tot het vlees zacht is. Voeg eventueel nog wat meer vocht toe. Je kunt de pan ook in de oven zetten, op 180 °C.
- Meng alle ingrediënten voor de gremolata. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat de saus naar smaak verder indikken. Leg het vlees terug in de pan en werk af met de gremolata.
Bedankt aan de familie Meirhaeghe om dit recept met ons te delen. Smakelijk!
DE MAHONEY – RECEPTEN
OSSOBUCO
Recept van Familie Meirhaeghe.
Ingrediënten
- 4 Kalfsschenkel (4à6 cm dikte) van De Mahoney
- 1 wortel
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel selderij met blad
- 1 ajuin
- 3 vleestomaten (of 400gr gepelde tomaten uit blik)
- 250 ml droge witte wijn
- 250 ml kalfsbouillon
- 3 el bloem
- Enkele takjes tijm en 1 laurierblad
- Boter, olijfolie, peper en zout
- Voor de gremolata: geraspte schil van citroen, 3 el gehakte peterselie en 3 teentjes knoflook
Bereidingswijze:
- Maak de groenten schoon. Schil de wortel en snijd in stukjes. Snijd de bleekselderij met blad fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Kruid de kalfsschenkel met peper en zout, wentel ze in bloem.
- Fruit de knoflook glazig in boter met olijfolie. Bak de kalfsschenkels goudbruin in ongeveer 10 tot 12 minuten. Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de ui, de wortel en de bleekselderij bij het braadvocht van het vlees. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op een matig vuur. Leg het vlees weer bij in de pan.
- Voeg de wijn met de tomaten, de tijm en de laurier toe. Laat 15 minuten sudderen en schenk dan de bouillon bij. Laat afgedekt op een zacht vuurtje 60 tot 90 minuten pruttelen, tot het vlees zacht is. Voeg eventueel nog wat meer vocht toe. Je kunt de pan ook in de oven zetten, op 180 °C.
- Meng alle ingrediënten voor de gremolata. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat de saus naar smaak verder indikken. Leg het vlees terug in de pan en werk af met de gremolata.
Bedankt aan de familie Meirhaeghe om dit recept met ons te delen. Smakelijk!