Witblauw Runderras2023-06-27T00:06:26+02:00

WITBLAUW RUNDERRAS
DE MAHONEY

Belgisch witblauwras

Het Belgisch-witblauwras wordt geroemd om zijn dubbele bespiering wat resulteert in een imposante spiermassa wat een excellente vlees-vetverhouding oplevert. Doordat het een zeer lage methaanuitstoot per kilogram geproduceerd vlees heeft, is het ook één van de meest ecologische rassen die er zijn. Daardoor draagt het Belgisch witblauw bij tot een kleine ecologische voetafdruk.

Bovendien is het vlees niet alleen mager, maar ook cholesterolarm en het heeft van alle rundvlees de meeste onverzadigde vetzuren. Samengevat bevat het vlees intrinsieke kwaliteiten van malsheid, smaak en sappigheid.

SAMENGEVAT:

  • Fijne vleesstructuur

  • Cholesterolarm

  • Rijk aan ijzer en proteïnen

  • Mals, sappig en smaakvol

  • Kleine footprint

Prijskampen

Elk jaar neemt De Mahoney deel aan regionale (Tielt), provenciale (Wulpen), Vlaanderen (Affligem) en nationale (Libramont, Erpe Mere)  prijskampen van het Belgisch Witblauw runderras.  Voor de gebroeders Cocquyt is een oude traditie in de familie een echte passie geworden. Prijskampen bestaan uit reeksen volgens leeftijd en geslacht. Deze reeksen zijn: stieren, jongvee, niet gekalfde vaarzen, gekalfde vaarzen en volwassen koeien. Tijdens het vertonen in de prijskampring kijken de juryleden naar verschillende facetten van het rund (beenwerk, conformatie en algemeen voorkomen). Uit de verschillende reekswinnaars wordt er uiteindelijk een kampioen verkozen.

FACEBOOKPAGINA

Meerdere foto’s kunt u ook vinden op onze facebookpagina:

Belgisch witblauw fokbedrijf De Mahoney

Enkele resultaten van het jaar 2017 en 2018

Loading...